BEL 055 - 355 03 68

of stuur ons een e-mail

Toename bedrijfsuitjes

De evenementenbranche trekt weer aan. Wij wisten het al wel, maar uit onderzoek van Eventmonitor blijkt het ook maar weer. Fijn om te lezen!

“De economische crisis sloeg hard toe in de evenementenbranche. Heel wat eventbedrijven moesten de afgelopen jaren noodgedwongen de deuren sluiten. Uit de resultaten van de 9de EventMonitor blijkt dat bedrijven weer meer in eventmarketing investeren.

Maar liefst 91% van de opdrachtgevers van bedrijfsevenementen zag zijn budgetten de afgelopen 12 maanden stijgen of op zijn minst gelijk blijven. Het percentage dat zijn budget ziet slinken, is naar een historisch dieptepunt van 9% gestort. Een half jaar geleden was dat nog 31%. Daarmee lijkt de crisis in de eventsector voorbij.

Ook bij de eventbedrijven zien we dezelfde positieve trend. Maar liefst 49% (t.o.v. 32% vorig kwartaal) geeft aan dat zijn omzet effectief is gestegen. Wel doen de toeleveranciers het met 52% een stuk beter dan de evenementenbureaus waar 43% een stijging in de omzet optekende.

Meer evenementen

56% van de opdrachtgevers geeft aan terug meer in te zetten op eventmarketing en de kwantiteit van de events op te trekken. Vorig kwartaal was dat nog maar 10%. Belangrijk om mee te nemen is dat het niet om absolute cijfers, maar om een trendmeting gaat.

Komende 6 maanden zonnig

Wat brengt de toekomst? 96% van de opdrachtgevers verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden zullen stijgen of op zijn minst gelijk blijven. Het vertrouwen in de toekomst stabiliseert. De verwachtingen van eventbedrijven voor de komende 6 maanden zijn iets positiever dan die van de opdrachtgevers. De stijging in hun omzet doet naar meer smaken. Vorig kwartaal gaf 44% aan een groei te verwachten. Dat percentage loopt verder uit tot 51%”.

 http://www.eventplanner.nl/nieuws/6257_crisis-in-eventsector-achter-de-rug-eventmonitor.html?utm_source=eventplanner&utm_medium=newsletter.

Nieuws

Wij gaan verhuizen!

woensdag 29 januari 2020

Het nieuwe jaar is een feit! 2020 is dan écht begonnen en het kriebelt weer van alle kanten.
Wat zijn onze plannen voor 2020?
Onze unieke teamuitjes blijven gaaf en zeker nu met de nieuwe locatie worden ze alleen maar gaver!
Veluwe Experts gaat de eerste keer

Lees verder »

Voel je goed met een MVO-teamuitje op de Veluwe

vrijdag 25 januari 2019

Steeds vaker komt bij Veluwe Experts de vraag naar een MVO-teamuitje op de Veluwe. Nu denk je misschien: wat is dat? Dat leggen we je graag uit. MVO staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Kort gezegd; je levert bij een MVO-teamuitje…

Lees verder »

Een zaal huren zonder consumptie? Dat kan!

maandag 6 november 2017

Een feestje geven is leuk! Maar herken je de volgende situaties? Is een feestje bij jou thuis echt zo leuk of ben je zelf alleen maar druk? Zou een zaal huren zonder consumptie jou ook uitkomst bieden?
Verjaardagsfeestje; woonkamer bomvol, schreeuwende kinderen waardoor je elkaar

Lees verder »