Toename bedrijfsuitjes

Bedrijfsuitje

De evenementenbranche trekt weer aan. Wij wisten het al wel, maar uit onderzoek van Eventmonitor blijkt het ook maar weer. Fijn om te lezen!

“De economische crisis sloeg hard toe in de evenementenbranche. Heel wat eventbedrijven moesten de afgelopen jaren noodgedwongen de deuren sluiten. Uit de resultaten van de 9de EventMonitor blijkt dat bedrijven weer meer in eventmarketing investeren.

Maar liefst 91% van de opdrachtgevers van bedrijfsevenementen zag zijn budgetten de afgelopen 12 maanden stijgen of op zijn minst gelijk blijven. Het percentage dat zijn budget ziet slinken, is naar een historisch dieptepunt van 9% gestort. Een half jaar geleden was dat nog 31%. Daarmee lijkt de crisis in de eventsector voorbij.

Ook bij de eventbedrijven zien we dezelfde positieve trend. Maar liefst 49% (t.o.v. 32% vorig kwartaal) geeft aan dat zijn omzet effectief is gestegen. Wel doen de toeleveranciers het met 52% een stuk beter dan de evenementenbureaus waar 43% een stijging in de omzet optekende.

Meer evenementen

56% van de opdrachtgevers geeft aan terug meer in te zetten op eventmarketing en de kwantiteit van de events op te trekken. Vorig kwartaal was dat nog maar 10%. Belangrijk om mee te nemen is dat het niet om absolute cijfers, maar om een trendmeting gaat.

Komende 6 maanden zonnig

Wat brengt de toekomst? 96% van de opdrachtgevers verwacht dat de budgetten voor evenementen de komende 6 maanden zullen stijgen of op zijn minst gelijk blijven. Het vertrouwen in de toekomst stabiliseert. De verwachtingen van eventbedrijven voor de komende 6 maanden zijn iets positiever dan die van de opdrachtgevers. De stijging in hun omzet doet naar meer smaken. Vorig kwartaal gaf 44% aan een groei te verwachten. Dat percentage loopt verder uit tot 51%”.

Een buitengewone keuze

Voor elke gelegenheid, bedrijfsuitjes, teambuilding en vergaderingen, is Veluwe Experts de juiste keuze. Met jarenlange ervaring en unieke mogelijkheden maken wij elk event speciaal.

  • Avontuurlijke belevenissen voor het hele team
  • Al jaren hét adres voor bedrijfsuitjes en teambuilding
  • Wij regelen alles op maat

Bij Veluwe Experts gaan we altijd net een stapje verder. We staan niet voor niets bekend als buitengewone teambuilders.

Bel direct met 055 – 303 09 89 en Rianka of Ingeborg helpen je met al je vragen.

 

Contact opnemen