Helpt een uitje om personeel vast te houden?

organiseren bedrijfsuitje of teambuilding

Onlangs popte er een artikel op een nieuws site over onze branche. Aandacht voor teambuilding!
‘Leuk’, denk ik dan. Mijn aandacht heb je.
Het artikel gaat over de krapte op de arbeidsmarkt en wat te doen, als werkgever, in deze tijden om het personeel wat je al hebt vast te houden.

Helpt het als je af en toe wat leuks doet mét en voor je personeel? Dit is dus ons vakgebied en wij zeggen altijd volmondig “ja”. Omdat wij zien wat er op die dag ontstaat.
Wij zien en horen mooie gesprekken met elkaar en bij onze teambuildings activiteiten wordt er altijd lekker samengewerkt en veel gelachen.
En dat is precies wat je nodig hebt!

Een goede sfeer speelt een grote rol

‘Een goede sfeer op de werkvloer speelt een grote rol’, staat er in het artikel.
Volgens hoogleraar executive coaching Yvonne Burger is het moeilijk te zeggen of bedrijfsuitjes ervoor zorgen dat bedrijven personeel binnenhouden. Het helpt wel om de relaties op de werkvloer te versterken.
En dat is precies wat wij ook altijd zien op onze teamdagen.

“Zeker door Corona zijn de relaties wat losser geworden. Online bijeenkomsten hebben ervoor gezorgd dat de relaties wat onder druk kwamen te staan. En wat je daarom wel ziet in de afgelopen tijd is dat er veel aandacht is voor teambuilding.
Bedrijfsuitjes zijn daar een vorm van”, legt Burger uit.

“Erg goed voor de sfeer dus, maar voor een betere samenwerking heb je meer nodig. En dan is teambuilding op zijn plaats en dat het is ook bewezen dat dit goed werkt”.

Teambuilding laten organiseren door een expert

Ook zegt zij dat het verschil is dat echte teambuilding vaak intensiever en gerichter is op de samenwerking.
Burger; “je kan activiteiten die je vaak doet in het kader van bedrijfsuitjes wel implementeren in je teambuildingsproces. Maar dat moet je dan wel goed laten begeleiden door een expert”.

En ja, dat zijn wij!
Wij helpen je graag bij het organiseren van een teambuildingsdag of bedrijfsuitje.

Al 20 jaar ervaring in het organiseren van bedrijfsuitjes en teambuildingsdagen. Ingeborg Leerkes komt uit de sportwereld en heeft verschillende opleidingen gevolgd in teamprocessen en veranderingsprocessen. Die kennis gebruikt zij nu bij het organiseren van teamdagen.

Zij hoort graag wat je als doel wil bereiken op jullie teamdag en of het inderdaad vooral een leuke, ontspannen dag moet zijn, of dat er een stuk teambuilding bij komt kijken. Aan de hand van een persoonlijk gesprek wordt er een passend voorstel gemaakt.

Andere waardering

Het belang van bedrijfsuitjes ziet ook Jose Kager van de FNV. ” Er zijn bedrijven waar veel mensen thuiswerken, dus het is een leuke aanleiding om mensen weer eens te spreken”, zegt ze.
“Sociale cohesie is belangrijk in een organisatie”.

Maar alleen een bedrijfsuitje, met hopelijk een betere werksfeer als gevolg, is volgens Kater zeker niet genoeg om personeel echt aan je te binden. Het moet geen vervang zijn voor de waardering die je ook op andere fronten nodig hebt, zoals bijvoorbeeld het salaris.

Mogelijkheden voor een teamdag bij Veluwe Experts

Bij ons ben je dus aan het juiste adres als je een bedrijfsuitje wil organiseren óf een teambuildingsdag.

Wil je een gezellige dag voor die sociale cohesie dan adviseren wij jullie een unieke buitenkook workshop.
Tijdens deze buitenbeleving ga je relaxed met elkaar aan de slag waarbij er veel tijd is om te praten met elkaar. Ondertussen worden er heerlijke gerechten bereidt op houtvuur en briketten.

Ben je op zoek naar meer teambuilding dan is ons Samen staan we Sterk of onze Clinic Schapendrijven. Bij beide outdoor activiteiten ga je écht samenwerken en wordt er ook geëvalueerd door een team expert.
Zeker bij onze Clinic Schapendrijven kun je goed inzetten op samenwerking, communicatie en leiderschap.

Bel of mail ons gerust voor een voorstel op maat.
Wij helpen je graag bij het organiseren van een teambuildingsdag of bedrijfsuitje!

Een buitengewone keuze

Voor elke gelegenheid, bedrijfsuitjes, teambuilding en vergaderingen, is Veluwe Experts de juiste keuze. Met jarenlange ervaring en unieke mogelijkheden maken wij elk event speciaal.

  • Avontuurlijke belevenissen voor het hele team
  • Al jaren hét adres voor bedrijfsuitjes en teambuilding
  • Wij regelen alles op maat

Bij Veluwe Experts gaan we altijd net een stapje verder. We staan niet voor niets bekend als buitengewone teambuilders.

Bel direct met 055 – 303 09 89 en Rianka of Ingeborg helpen je met al je vragen.

 

Contact opnemen